Het visualiseren van data in Microsoft Power BI

Het visualiseren van data in Microsoft Power BI

Introductie Power BI

Tegenwoordig draait alles om gegevens en worden zakelijke beslissingen niet zomaar op het woord genomen. Rapporten, spreadsheets en zelfgemaakte grafieken zijn dan ook de norm bij het analyseren van gegevens. Al deze verschillende bronnen maken het niet gemakkelijk om een overzicht te creëren voor de onderneming of organisatie, dit is waar Power BI een voordelig tool blijkt te zijn. Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. De tool maakt het mogelijk voor organisaties om hun data te visualiseren aan de hand van heel wat mogelijke connecties tussen services. Zo is de Power BI compatibel met zowat elke data software die er maar te vinden valt. Vanuit deze datasets is het mogelijk om met ongerelateerde gegevens toch een samenhangend inzicht te creëren die ook nog eens visueel aantrekkelijk is.

Hoe is Microsoft Power BI opgebouwd?

Microsoft Power BI is opgebouwd in drie delen: Power BI Desktop,Service en Mobile. Elk onderdeel heeft zijn eigen doelgroep en inzichten. Power BI Desktop dient als de tool voor de ontwerper van dashboards en rapporten, hiermee creëer je een specifieke inzichten in cijfers die je collegas wel eens nodig zouden kunnen hebben. De Service versie is het online platform die iedereen binnen de organisatie de kans geeft om de visualisaties te raadplegen. Het gebruik van de Mobile versie heeft als enigste nut dat je visualisaties en inzichten zowat overal kan raadplegen. Dit maakt het gemakkelijk om op locatie bij partners of klanten snel wat cijfers te tonen.

Power BI geeft organisaties een tal van voordelen. Eerst en vooral is het responsive design van de tool heel gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. Verder zijn de ondersteunde services, apps en databases die compatibel zijn met het platform heel gemakkelijk te linken. Veel van deze services zijn reeds vaak gebruikt door organisaties en dat maakt de stap naar de tool net iets makkelijker.

Projectopdracht Visualisatie

Voor de eindopracht van ons project binnen het deel databases werken wij met de gratis versie van de tool. Het project draait rond de visualisatie van dataset van een aantal personen gedurende een periode van enkele dagen. Ook willen we de weersomstandigheden hierbij betrekken om deze informatie relevant te maken voor bepaalde marketingcampagnes. 

Zo geven we klanten de kans om naargelang deze data te kiezen welke advertentie ze willen tonen. Momenteel hebben we hiervoor al wat voorbeeld data gecreëerd en dit word hier givisualiseerd.

Uw partner in visualisatie

Als visualisatie tool voor organisaties en vooral Kmo’s specifiek is er niks beter, de prijs valt goed mee en de nieuwe inzichten kunnen leiden tot heel wat nieuwe opportuniteiten. Het gebruik van de tool zal je zeker nog talloze keren zien passeren in mijn blogberichten.

Bronnen:

Datavisualisatie | Microsoft Power BI. (z.d.). Geraadpleegd 26 april 2021, van https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/

Microsoft Power BI. (2021). In Wikipediahttps://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Microsoft_Power_BI&oldid=58582536

Power BI Desktop and service. (z.d.). Geraadpleegd 26 april 2021, van https://www.linkedin.com/learning/power-bi-data-visualization-and-dashboard-tips-tricks-techniques/power-bi-desktop-and-service

heyrob. (z.d.). Aan de slag met bouwen met Power BI – Learn. Geraadpleegd 26 april 2021, van https://docs.microsoft.com/nl-nl/learn/modules/get-started-with-power-bi/

Geef een antwoord