Datacamp leerplatform

Datacamp leerplatform

 

                                                     Dit blogartikel is geschreven aan de hand van de STARR – methode.

Situatie

Als opdracht binnen de module ‘Basiskennis statistiek, databases en netwerkmoddelering’ heb ik als opdracht gekozen voor het volgen van een cursus, oefening en project op het leerplatform Datacamp.

Taak

Mijn gekozen cursus en oefening hadden als onderwerp “Introduction in deep learning in Python” en als project koos ik voor “Introduction to datacamp projects” zodat deze mij de gang van zaken leerde kennen binnen het leerplatform. Verder is het de bedoeling dat ik de werking van Datacamp reviewde en hier een blogbericht rond schreef.

Actie

Eerst en vooral ben ik gestart met mijn gekozen cursus rond “Introduction in deep learning in Python”, deze cursus bestond uit het meeste leerstof en nam dan ook het meest tijd in. De cursus was ongeveer 5 uur lang en heb deze in één dag voltooid. Ik vond het persoonlijk belangrijk om de leerstof na elkaar te zien omdat het dan ook telkens bouwt op elkaar.

Als volgende ben ik dan begonnen aan de oefening die dezelfde naam bevat en die dus duidelijk op de cursus steunt als basis. De oefeningen heb ik over een langere periode gemaakt, zo zat ik soms eens vast en is het niet meteen gemakkelijk om de juiste manier te vinden om elke oefening tot een goed einde te brengen.

Bij projecten heb ik gekozen voor een introductie ervan, deze introductie ging vrij vlot en hier heb ik dan ook wat minder tijd aan moeten spenderen.

Resultaat

Het leren met aan de hand van het leerplatform Datacamp ging goed, de cursus volgen was een goede manier van leren en telkens na elke filmpje vond er zich een oefening plaats om de inhoud ervan te testen wat natuurlijk enige druk geeft om goed op te letten. De leerstof werd duidelijk, uitgebreid en professioneel uitgelegd.

Met de oefeningen ervaarde ik enige moeite, zo was het niet altijd even simpel om verder te geraken ook al waren er verschillende tips beschikbaar. Wel vond ik dat de oefeningen een goede inzicht gaven in het praktische nut van de cursus.

De introductie tot het projecten gaf mij honger naar meer en ik zal zeker nog verder kijken om hier aan te werken, het is een leuk en vernieuwend idee om zo de leerstof volledig onder de knie te krijgen.

Reflectie

 

De gekozen cursus heeft mij een uitgebreide introductie gegeven rond python “Deep Learning” en heeft voor mij een nieuwe wereld binnen het programmeren geopend waar ik voordien nog nergens stond. Een zelfnotitie bij volgende cursussen en oefeningen is om bij de oefeningen meteen de cursus erbij te nemen tot het helemaal vlot gaat. De leerstof uit de introductie cursus kan ik nu nog niet meteen toepassen op mijn huidige projecten maar met hierop verder te bouwen zit er heel wat potentieel in!

Geef een antwoord