TED talk: Elon Musk

Elon Musk, bekent entrepreneur en visionair vertelt in deze TED talk hoe hij de toekomst ziet en wat zijn verschillende bedrijven: Tesla, SpaceX en The Boring Company allemaal in petto hebben voor de nabije en niet zo nabije toekomst.

De interviewer begint meteen met de vraag: Why are you boring? Hier begint Musk dan aan de uitleg van zijn nieuwste bedrijf The Boring Company, deze onderneming is tegenwoordig bezig met het zoeken naar oplossing voor het zware verkeer waar we dagelijks bijna allemaal, over de hele wereld in zitten. The Boring Company wil dit dan ook aanpakken met tunnels, het idee is dat er verschillende liften langs de straten staan die je zo in een tunnel kan brengen waar de gemiddelde snelheid tot een 200 km/u kan oplopen, dit verschilt natuurlijk naargelang hoe ver je moet.

Een interessant punt die de interviewer geeft is waarom geen vliegende auto’s? Waarom word daar geen research rond gedaan?

Musk legt uit hoe vliegende auto’s niet realistisch zijn, zo vertelt hij dat deze met de huidige technologie heel veel geluid zouden maken ook vertelt hij dat we eigenlijk al vliegende voertuigen hebben en dat deze vliegtuigen heten. Verder legt hij ook uit hoe je veel dieper kan gaan dan je hoog kan gaan, zo kunnen er groter aantal tunnels worden gemaakt dan er ooit snelwegen voor vliegende auto’s kunnen zijn.

Later in het gesprek vraagt de interviewer naar Tesla en hoe de toekomst eruit ziet voor dit bedrijf.

Hier begint Musk met de release van Model 3 die in juli is uitgekomen en hoe autonoom rijden steeds beter en beter werkt, zo is het mogelijk om op bepaalde ritten het stuur helemaal niet te hoeven aan te raken. Verder vertelt hij hoe elektrische wagens de toekomst zijn en toont hij een concept voor elektrische bussen en vrachtwagens waarbij hij verzekerd dat deze met een volle truck een aardige afstand kunnen afleggen.

Deze elektrische trend blijft voor Elon Musk niet enkel bij wagen, zo toont hij concepten voor het huis van de toekomst, deze huizen hebben dakpannen die eigenlijk zonnepanelen zijn, muren die eigenlijk powerbanks zijn en hebben natuurlijk een Tesla op hun oprit. Musk zegt hoe we in 15 jaar geen wereld meer kunnen inbeelden zonder zonne-energie.

Een laatste topic van dit gesprek is het project Mars die waar Elon Musk in investeert met zijn bedrijf SpaceX. Hier stelt de interviewer dan ook de vraag: Waarom naar Mars als we hier op Aarde nog zoveel problemen hebben en waar zijn passie voor ruimte vandaan komt.

Zo vertelt Musk dat we sinds de landing op de maan niet veel vooruitgang hebben geboekt op het vlak van ruimte en legt verder uit dat we niet zomaar nieuwe technologieën zullen uitwerken en uitvinden maar enkel door hard werken aan deze nieuwe ideeën we echte vooruitgang kunnen boeken.

De passie voor Mars komt uit een uitdaging voor hem, zo ziet hij dat herbruikbare energie zoals zonne-energie echt onvermijdelijk is maar op verschillende planeten leven niet meteen zo een duidelijke toekomst is.

Ten slotte eindigt het gesprek met Elon Musk die zijn over zijn motivatie vertelt.

Zo zegt hij dat hij niet precies de redder van de mensheid wil worden maar dat hij gewoon een beter toekomst wil voor de gehele mensheid en de planeet.

Bron:

Geef een antwoord