SEO optimalisatie van mijn website en blog

SEO optimalisatie van mijn website en blog

SEO optimalisatie case

Binnen de module Basiskennis statistiek, netwerkmodellering en databases krijgen wij de kans om zelf verschillende workshops te gaan volgen. Ik heb voor deze opdracht gekozen voor een workshop rond SEO optimalisatie en hoe ik deze website en blog zo goed mogelijk kan perfectioneren volgens de regels van de zoekmachine.

Wat is SEO?

SEO of Search Engine Optimization is een onderdeel van zoekmachinemarketing. Het houdt de activiteiten in dat men doet om een website hoog te laten scoren in organische zoekresultaten, Dit zijn de zoekresultaten onder de advertenties. Het is een interessant alternatief van zoekmachine adverteren en kan zo ook een concurrentievoordeel opleveren.

Website SEO optimalisatie

Eerst en vooral heb ik mijn website aangepakt, ik heb aan de hand van verschillende tools zoals Gtmetrix en Google Page Speed Insights de analyse gemaakt dat deze te traag was. Zo ben ik dus eerst en vooral begonnen aan een grote kuis binnen mijn website.

Dit betekent verschillende thema’s en plugins die ongebruikt waren verwijderen. Verder heb ik ook een afbeelding comprimeer plugin geinstalleerd genaamd ReSmush. Deze acties hielpen mijn website allemaal sneller te werken. Als resultaat ben ik in de analyse tools een tiental punten gestegen.

Website SEO optimalisatie snelheids verbetering

Blog SEO optimalisatie

Volgende aan de beurt was het blog gedeelte van mijn website. Momenteel heb ik al meer dan 20 blogberichten die het allemaal waard zijn om te lezen. Maar deze zijn helemaal niet gemaakt volgens de regels van SEO optimalisatie. Dit is dus het volgend project die momenteel aan de gang loopt. Ik kijk voor ieder blogbericht een correcte keyphrase focus te leggen en juiste meta beschrijving te maken.

Ook wil ik uiteindelijk al mijn blogberichten herschijven volgens de regels van leesbaarheid die we vinden in de Yoast plugin. Dit blogbericht is daar trouwens het begin van, de SEO optimalisatie van dit bericht probeer ik zo goed mogelijk te doen om een zo hoog mogelijke score te behalen. Deze opdracht is een lopend project waar ik ook in de toekomst steeds aan zal moeten denken wanneer ik een bericht post.

Hieronder ziet u het certificaat die ik behaald heb en de verschillende bronnen die ik raadpleegde:

SEO optimalsiatie certificaat

Reach customers with SEO. (z.d.). Geraadpleegd 15 maart 2021, van https://www.linkedin.com/learning/wordpress-seo/reach-customers-with-seo

PageSpeed Insights. (z.d.). Geraadpleegd 15 maart 2021, van https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

GTmetrix | Website Performance Testing and Monitoring. (z.d.). Geraadpleegd 15 maart 2021, van https://gtmetrix.com/

Geef een antwoord